BAJENTRILOGIN

Tidigare filmer
Bajenland är tänkt som den avslutande delen i en Bajentrilogi. Nedan de två tidigare filmerna.

VI ÄR BÄST ÄNDÅ / THIS IS SÖDERSTADION (2014)
 

Året är 2013 och det är prövande tider att vara Hammarbysupporter. För de två inbitna anhängarna Kajsa och Magnus är det en tid av ständiga kval. Inte nog med att laget sedan flera säsonger varit utanför den svenska fotbollens finrum, nu ska de också tvingas bort från sin anrika borg, Söderstadion. Den slitna klassiska arenan ska jämnas med marken och ersättas av en ny toppmoderna arena. En arena de kommer att tvingas dela med bittra rivalen Djurgården. Vi är bäst ändå är en film om kärlek, sorg, gemenskap och den sista tiden på Söderstadion.


Längd: 82 minuter

 

IMDb-betyg: 8.3

 

Visningar: SF Bio (Victoria), Reflexen (världspremiär), SF Anytime, Plejmo,Hammarbyfotboll.se

 

Festivaler:  Filmen var nominerad och Official Selection i OffsideFest i Barcelona 2015, 11mm-festival i Berlin 2015 samt Cinefoot-festival i Rio de Janeiro, São Paulo och Belo Horizonte 2015. Den har även visats vid festivaler i Grekland, Danmark och Schweiz.

79' (2019)
 

Om: Med ett hjärta av guld och frisparkar av yppersta världsklass har Kennedy Bakircioglu trollbundit och älskats av sina fans i närmare 20 år, men allting har ett slut. 2018 ska bli ikonens sista år i klubben och både han själv och fansen drömmer om ett vackert avsked. Men när lagets tränare placerar Kennedy på bänken växer oron, både hos honom själv och fansen. Kan den uträknade hjälten resa sig en sista gång?


Längd: 21 minuter

 

IMDb-betyg: 8.8

 

Visningar: COPA 90 (mer än 300 000 visningar), C More (TV).

Festivaler: Shoot Copenhagen Football Film Festival (världspremiär), Kennedy Football Film Festival på Bio Rio, Stockholm.